TV4as kommande Play-app snabbtestad

Liksom SVTs Play-tjänst är nu även TV4 Play på väg in i Apples App store och man har delat ut testversioner av den slutgiltiga version man skickat in till Apple för godkännande.

Vi har äntligen fått tag i en senare uppdatering av den beta-app från TV4as Play-tjänst som de inom kort lanserar på App store. Den senaste versionen är om man ska vara petig inte en betaversion utan den man skickat in för publicering till Apple.

Det första som händer när man öppnar applikationen för första gången är att man får en varning om att videotittandet kan dra en del bandbredd = dyra räkningar för vissa personer. Sedan kommer man till ett spinnande hjul som snurrar på ett bra tag tills startsidan dyker upp. Ibland går det dock snabbare, ibland trögare. På startsidan finns klipp man speciellt vill framhäva och i skrivande stund är det Bonde söker fru, Robinson samt Jul med Ernst som tar upp feature-platsen.

Man kan välja att hitta klipp och hela program genom att gå via kategorier, kolla de senaste publicerade klippen och genom att söka. Man har även en funktion för att märka klipp som favoriter om man hittar något man vill titta på senare eller spara. Jag skulle gärna se en funktion för att prenumerera på program och se när ett nytt klipp eller avsnitt dykt upp – kanske något som dyker upp så småningom?

TV4 verkar ha lagt ut det mesta av sitt egenproducerade material och det kommer antagligen dröja ett tag innan inköpta serier läggs ut på grund av saknade licenser för mobil visning och så vidare.

Applikationen innehåller liksom det mesta av TV4as produkter reklam, men denna reklamlösning är i mitt tycke snyggare än vanliga lösningar. Förutom en vanlig banner i nederkant av appen tillhör hela bakgrunden på startsidan reklamen, och med den röda nyans McDonalds använder i sin reklam blir det faktiskt snyggt.

Related Post

  • Christian

    En snabb kommentar om anslutningarna till servrarna: enligt TV4 så kan just uppstarten vara trög eftersom dom inte drar igång full kapacitet innan appen slutgiltigen godkänns av Apple.

  • Pingback: TV4 Play nu i App Store | iPhone 24()