Snabbtips: TouchMouse

Du tittar på film på din dator, har satt dig skönt tillrätta en bit bort i fåtöljen… och har glömt att titta när det där bra programmet på TV börjar ikväll. Jobbigt att resa sig upp! Tur då att Logitech släppt en gratisapp som löser biffen.

Det har sedan länge funnits appar som agerar mus och tangentbord till din dator men de flesta har varit betalappar eller varit av sämre kvalité. Men av en ren slump upptäckte jag datortillbehörtillverkarens Logitechs app i App store som förvandlar din iPhone/iPod Touch till ett pekdon och tangentbord i samma lilla pryl. Installera bara appen på din iPhone och serverprogrammet till din Mac/PC, bägge helt gratis, och du är igång!

Touch Mouse är gratis i App store, detsamma gäller servermjukvaran

 • Det låter ju som en kanonapp för alla med ett mediacenter eller annan dator som ska fjärrstyras. Går det att para ihop telefonen med flera datorer eller är den appen låst till en enda?

  • Nope, den söker på wifinätet efter datorer med servern aktiverad, eller så kan man själv skriva in IP-nummer.

   Det enda negativa med appen är att det inte finns piltangenter (dock Ctrl+Alt+Win).

   • Men då kan man i alla fall välja mellan flera datorer som finns lokalt?

    • Borde gå eftersom det är i listform datorerna antagligen dyker upp. Jag hade problem med att få dem att listas automagiskt så jag tryckte in ipnumret manuellt.

 • Hmm, finns det inga liknande apps som fungerar som multimediafjärrkontroller istället?

 • Provade det appet, men tyckte det var skit jämfört med Air Mouse Pro http://itunes.apple.com/se/app/air-mouse-pro-re… som det finns mycket mer funktioner i. Dock med ett pris på 15kr.

  Sen finns det ju även VLC Remote eller XBMC remote om man kör riktigt media center 🙂

  • Eldaria

   Håller med, Jag köpte Air Mouse Pro för ett bra tag sedan, och det är klart den smidigaste app för fjärrstyrning, de inbyggda media funktioner, och tangentbordet som kommer upp vid att man ”flippar” upp det.