Nyhet i App Store, testa innan du köper

Apple har just infört en ny sektion i App Store kallad ”Try before you buy” som låter användarna testa appar under en kort period innan köpet.

I nuläget gäller det här bara för en begränsad mängd appar. Det rör sig om  appar som redan har en enklare gratis version. För andra betal-appar måste man fortfarande betala för att testa. Att Apple dock genomför den här strukturella förändringen i App Store med en sektion kallad ”testa innan du köper” kan innebära att de förbereder ett större omfång på sikt. Förhoppningsvis kommer man kunna testa samtliga appar lite kort längre fram.

I nuläget verkar detta gälla enbart för den amerikanska marknaden.Apple verkar här bemöta den ökade konkurrensen från Android Market som har en mer vänlig ”öppet köp policy” i USA där de har betalda appar.

Vad tror ni om det här, luftslott eller nåt som kan bli bra?

RelatedPost

Författare: Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

  • Pingback: Lästips: Nyhet i App Store, testa innan du köper - Teknikkonsument()

  • DancingMagnus

    Hoppas man kan bli av med alla ”FREE” och ”LITE”-versioner av appar som besudlar AppStoren nu. Det är irriterande att man inte kan bunta ihop demoversionen och fullversionen i samma app, som dom gör på XBLA t.ex.

  • Bra ide. Äntligen.

  • Klart man kan…Apple vill ju att man, om man vill att folk ska testa gratis, ska ha sin app gratis och sen fullversionen som en In-App-Purchase.

  • Detta är ett stort lyft för App store, vet inte hur mkt man har köpt men sen tänkt önskar jag kunde testat det innan” bra där !

  • Eh… allt som ligger under denna kategori är just alla dessa FREE versioner av hela program. Vet inte vart det kommer ifrån att man skall kunna testa en begränsad tid.