Mer stöd för teorin att Telia får iPhone-rättigheterna

Uppdaterad: Det är sen länge bekräftat att Telia kommer att sälja Iphone.

OBS!: Apple listar nu Telia som enda återförsäljare av Iphone 3G i Sverige. Du har möjlighet att beställa information om Iphone från telia.

MacWorld rapporterar att Mats Sjödin på Telekomnyheterna fått en väldigt kraftig hint om att det inte blir Telenor, utan Telia, som vunnit kampen om att få lansera iPhone i Sverige. Enligt Sjödin ska en kompis på Telia ha påstådd fysisk tillgång till en iPhone med svenska inställningar, en telefon som ringer via telias nät.

Till MacWorld säger han:

– En bekant till mig på Telia ringde i morse från sin iPhone med Teliaabonnemang installerat, svensk mjukvara och allt. Inte fulhackad alltså.

Att det skulle bli jätten Telia, och inte det i sverige relativt svagare Telenor, som vunnit kampen är för oss på Iphone24 inte helt orimligt. Telia är den enda operatören som riktigt satsat på EDGE och har samtidigt det absolut bästa 3G-nätet, fördelar som väger tungt både vid lansering och den dag 3G-modellen släpps. Telia har samtidigt en väldigt stor ekonomisk styrka och kan utan vidare problem satsa de licenspengar som initialt krävs för att binda kunder till sig.