Facetime för Mac – redan idag

Under kvällens Mac-orienterade appleevent introducerade Steve Jobs till slut Facetime för OS X.

Under presentationen, som hade temat ”Back to the mac”, tog Jobs upp flera exempel på finesser eller karaktärsdrag hos Iphone och Ipad som Apple nu tar ”tillbaka” till Mac-platformen. Företaget kommer bland annat att lansera en App Store för Macprogram strax efter årsskiftet. Men redan ikväll är det alltså möjligt att ringa upp iPhone 4 via Facetime med en första beta.

För en första version får klienten betyget ”godkänt med anmärkning”: jag kunde utan problem ringa upp en familjemedlem som stolt kunde visa hur familjens katter jagade varandra i direktsändning (och när telefonen vändes från stående till liggande läge anpassade mitt fönster sig automatiskt därefter). En stor nackdelen med systemet är dock att Apple inte ens tillåter datoranvändare att köra Facetime via 3G – eftersom jag använder min telefon som modem blev jag tvungen att ”lura” systemet genom att ansluta mig till grannens ad-hoc wifi, först därefter fick jag ringa upp.

Om du har en dator med OS X 10.6 (snöleoparden) här kan du själv ladda ner Facetime för OS X. Vi får hoppas att iChat-integrationen och Adium-pluginen kommer snarast.

Related Post

Författare: Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

 • Peknu

  http://www.apple.com/mac/facetime/
  Dock verkar det vara problem med verifieringen av Apple-ID, säkert mycket belastning på deras server

  • Tack (hade uppdaterat inlägget men din kommentar fick mig att uppmärksamma att den gamla sidan fortfarande var cachad!)

   • Ah nu ser jag 😀 Får dock vänta på verifieringen jag med.

    • Nu har jag testkört Facetime på OS X det fungerade faktiskt rätt bra.

 • Baeckis

  Har ni ringt upp en iPhone från en mac eller är det nå'n som har försökt att ringa upp en mac från iPhonen? Kanske är enklare än jag har fattat men då skyller jag på att jag är en ny iPhoneanvändare. :o)

  • Baeckis

   kan förtydliga med att jag har pratat med mig själv då jag ringt upp min iphone från datorn men jag lyckas alltså inte att gå åt andra hållet.

   • Jonas

    Har själv ringt både dator till dator och dator till telefon, fungerar fint. Ska enligt uppgift fungera bra att att ringa från telefon till dator.

    • Linus59

     Jag har ännu inte lyckats ringa upp min iPhone från Macen.
     Hur man skall kunna ringa datorn från telefonen har jag ännu inte fattat.
     Har hittills varit ett enda stort fiasko för min del…