Bli klimatsmart – med hjälp av iPhone

Miljön kanske inte är det första vi refererar till när vi tänker på teknik. Naturskyddsföreningen vill ha ändring, och har skapat en app med miljötips för vardagen, som nu finns i App Store.Snabba tips om hur du kan göra din vardag mer miljövänlig. Funktion för att söka butiker med ekologiskt utbud. Ta reda på de vanligaste miljömärkningarna och deras betydelser, eller ta en snabbtitt på de senaste miljörelaterade nyheterna.

Det är ungefär vad du kan göra med Naturskyddsföreningens iPhone-app Grön guide, och det duger fint.

Även om Apple varit snälla och satt upp ambitiösa miljömål, finns det mycket man kan ändra på i sin vardag, något som Grön guide fokuserar på.

Det finns även en sökfunktion för att hitta butiker med bra eko-utbud, som söker bland i skrivande stund strax över fyra hundra butiker i hela landet. Som inbiten användare undrar jag lite smått var ‘butiker i närheten av min nuvarande position’-knappen sitter, den måste ha slarvats bort i farten, för inte kan man glömma en sådan viktig funktion?

Plus i kanten får Naturskyddsföreningen för en snygg app, som är lätt att använda och har bra och överskådlig information – plötsligt var det lite lättare att vara klimatsmart.

Grön guide är gratis i App Store.

RelatedPost

 • Hej!

  Kul att ni kikat på våra nya app.

  Ville mest bara tillägga att funktionen ”Butiker i närheten” finns på förstasidan av Hitta butiken. Den funktionen var så klart given att ha med. Det finns tre val där: Sök, Butiker i närheten och Alla butiker.

  Hälsn.
  Erik Persson
  Naturskyddsföreningen

  • Kul att ni kunde ge ett snabbt svar 🙂

  • Roligt att ni svarade!
   Nu blir jag lite förvånad. Jag har ingen sådan knapp? iTouch 2G, appen hämtad igår.

 • Hej igen,

  Rätta mig om jag har fel men jag antar att det beror på att Ipod Touch 2G inte har GPS-funktion som t ex en Iphone har. Det är nog därför vi ser olika saker…

  • Apple använder teknik från Skyhook Wireless för att se var Touches befinner sig, så det får ni bakläxa på, för det går 🙂
   (Men ja, det är helt rätt att Touch inte har GPS.)

 • Tack för synpunkten!

  Vi får ta med oss det i uppdateringarna framöver. Om ni har fler synpunkter efter att ni testat den lite mer så får ni gärna maila mig så att vi kan fortsätta förbättra den här och kommande appar.

  • Inga konkreta tankar, allt fungerar mycket bra och är precis så lagom man vill ha det. Bra jobbat!