Omvandla iPhonen till kortterminal

På kort tid har ett flertal tillbehör som utökar iPhonens användningsområden dykt upp. Den här gången handlar det om kortbetalning, och för en i sammanhanget obefintlig summa pengar kan du omvandla din iPhone till en kortterminal du kan ta betalt med.

Nu behövs inte längre några dyra kortterminaler som aldrig fungerar när de verkligen behövs. Tack vare Square, en ny tjänst som skapats av en av Twitter-medgrundaren Jack Dorsey. För att kunna läsa av kort delar man gratis ut små kuber (därav namnet Square) som man kan dra sitt kreditkort genom. Själva kuben stoppar man in i iPhonens hörlurs-/headsetuttag eftersom magnetremsan på kortet avger ett ljud kan Square-appen omvandla ljudet till kortnumret och genomföra betalningen. Signaturen skrivs självklart in direkt på touchskärmen och kvittot kan man få mailat till sig.

Det Square tänker tjäna på är inte någon månadskostnad eller startkostnad utan man tar i stället ut en liten kostnad per transaktion plus en mindre avgift för själva applikationen butiksägaren använder på sin iPhone eller iPod Touch, något som i och för sig kan räknas som en startavgift.

Det finns även liknande koncept, till exempel Mophie som liknar ett skal till iPhonen med med en extra stor klump i nederkant av telefonen. En annan liknande produkt är PAYware Mobile.

Läs mer hos Mashable.