Nedladdningsräknaren passerar tre miljarder

Strax inne i det nya året meddelar Apple att företaget passerat ännu en milstolpe och svindlande tre miljarder nedladdningar från iTunes App Store.  Det innebär att antalet nedladdningar ökar i snabb takt och att vi iPhoneanvändare laddat ner en miljard appar på knappt tre månader.

App Store lanserades juli 2008 i samband med introduktionen av iPhone 3G och blev snabbt en framgång. Redan tre dagar efter lanseringen hade 10 miljoner nedladdningar skett trots att antalet program initialt var begränsat till 800. I augusti samma år meddelade Apple att försäljningen låg på en miljon dollar per dag. En av de tidiga storsäljarna var Segas Super Monkey Ball som  såldes 300.000 gånger á $9.99 under de första tre veckorna.

I april i 2009 hade systemet nått en miljard nedladdningar, i juli passerade räknaren 1.5 miljarder och redan i slutet i slutet av september hade det skett två miljarder nedladdningar.

I och med iPhone OS 3.0 och sökfunktionen Spotligth blev det möjligt att installera obegränsat antal program på telefonen. Foto: Gonzalo

Författare: Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.