Iphone i Sverige: Telia är fortfarande lågoddsare

Redan för ett halvår sen backade vi upp teorin att Telia får rättigheterna till att sälja iPhone i Sverige: då var det en Teliachef som skrytit lite om att han satt och ringde med en olåst iPhone. I dag skriver Veckans Affärer att Telia bekräftat att förhandlingar med Apple pågått och fortfarande pågår.

Telia är egentligen den enda sammarbetspartnern för Apple: ingen operatör har en matchande EDGE-täckning (för ”Classic iPhone”) eller ett lika bra utbygt 3G-nät (för den kommande modellen som förhoppningsvis lanseras redan i maj eller juni). Tre har i år varit halvvägs på väg ut från landet efter en lång historia med lönsamhetsproblem. Även i skandinavien är Telia Sonera betydligt starkare än den tredje kompatanten: Telnor.

Enligt IDG har parterna ännu inte kommit överens i vinstdelningsfrågan – men de finner säkert en nivå som gör båda parter glada. Apple och Telia är företag med köpstark kundbas som accepterar premiumavgifter i utbyte mot stabilitet, täckning och status.

Andra bloggar om: , , ,

 • Pingback: J2me Blog » Blog Archiv » Iphone i Sverige: Telia är fortfarande lågoddsare()

 • Liz

  Vore rätt otroligt om det inte blir Telia!

 • cjl

  Men Telia har ju inte en köpstark kundbas.. De har ju inte ens rätt typ av kunder för ifånen.

 • fredrik

  Jag vill påstå att Telenor har landets bästa 3G-nät tillsammans med 3 (3GIS)

 • christian

  @fredrik: hur har du värderat näten då? Min personliga erfarenhet är att de båda suger så fort man lämnar storstädernas tullar.

 • jubed

  Det är väl själv klart att apple väljer telia. bästa nät och teckning har ingen annan operatör. edge och 3g nät säger väl mycket.