iPhone-ägarnas värsta tanke: lämna ifrån sig iPhonen på reparation

Sedan några månader har jag inte kunnat lyssna på musik eller podcasts i min iPhone. Ljudet blev plötsligt väldigt distat. Att ljudet distades kanske är fel ord men det lät som en blandning av det och att ljudet totalförstördes. Det sprakade bara lite då och då när man höjt volymen till runt 60-70%. Jag löste det efter några veckors frustration med att använda en Bluetooth-enhet som gjorde att jag kunde sända ljudet via blåtand till den lilla prylen som såg ut som ett läppstift i storlek. I denna lilla pinne satte jag sedan i mina hörlurar för att kunna avnjuta musik och podcasts som alltså tog vägen iPhone -> Blåtandspinne -> Hörlurar.

Men detta har så klart sina nackdelar. En av dem är att det känns som att det är ännu mer sladdar när det egentligen är mer trådlöst. Men det var det enda sättet att kunna avnjuta ljudvågorna alltså.

Men den 12 februari fick jag nog och lämnade in telefonen på Telia-butiken i Örebro, något jag fasat länge inför. Inte för att Telia i Örebro är dåliga, nejdå, det är vänliga och trevliga. Det var alltså iPhonen jag inte ville bli av med, något många iPhone-ägare säkert också skulle fasa inför. Som lånemobil fick jag en billigare Sony Ericsson som tipsade om att jag borde dra ut laddaren ur eluttaget när jag var klar med laddningen för att spara på elen.

Redan en halvtimme efter att jag vandrat ut ur Telia-butiken med lånetelefonen i handen stötte jag på patrull. Jag tänkte twittra lite snabbt och vände på telefonen för att få ett bredare tangentbord att skriva på. Det gick sådär, fysiska tangentbord kan nämligen inte ändra storlek hur som helst.

Men jag anpassade mig ganska snabbt och en och en halv vecka senare hade statussidan för reparationen uppdaterats och ett SMS meddelade att jag kunde hämta ut telefonen. Det gick faktiskt snabbare än jag väntat mig men det är skönt att kunna twittra och göra andra internetsysslor enkelt igen.