Dags för en egen app? Tänk efter före.

Om du har läst iPhone 24 ett tag känner du säkert igen Anders Färdigh. Vår kompis Christian Rudolf har huggigt tag i sveriges kanske namnkunningaste mobilnörd och frågat vad man bör tänka på inför lanseringen av en ny iphoneapp.

Idag är det ju nästan ett ”måste” att ha en egen iphoneapp och i videon ovan ger Anders ger några råd på vägen för den som framgångsrikt vill bygga och lansera sin första produkt i App Store.

  1. Koncept – skapa ett genomarbetat koncept med fokus på den som ska använda appen. Skapa nöjda användare. .
  2. Förenkla och förbättra – Förenkla och förbättra – renodla din ide och håll det enkelt. En app behöver inte göra allt och behöver inte ha ett unikt interface.
  3. Strategi – bygg inte en app ”bara för att”, se till att appen har ett värde – fyller en funktion eller åtminstone är underhållande – och se sedan till att det mobila blir en del av er nuvarande strategi.
  4. Produktionspartner – var noggrann med vem du väljer att arbeta med, se till att utvecklarna har erfarenhet – kolla referenser.
  5. Marknadsföring –  det räcker inte att finnas på appstore – se till att ha en plan för marknadsföring.

Christian Rudolf höll i kameran.

Författare: Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

  • HerrMandrill

    Grymt Anders, tack för en bra genomgång!