Kategorier
app store utveckling

Dags för en egen app? Tänk efter före.

Om du har läst iPhone 24 ett tag känner du säkert igen Anders Färdigh. Vår kompis Christian Rudolf har huggigt tag i sveriges kanske namnkunningaste mobilnörd och frågat vad man bör tänka på inför lanseringen av en ny iphoneapp.

Idag är det ju nästan ett ”måste” att ha en egen iphoneapp och i videon ovan ger Anders ger några råd på vägen för den som framgångsrikt vill bygga och lansera sin första produkt i App Store.

  1. Koncept – skapa ett genomarbetat koncept med fokus på den som ska använda appen. Skapa nöjda användare. .
  2. Förenkla och förbättra – Förenkla och förbättra – renodla din ide och håll det enkelt. En app behöver inte göra allt och behöver inte ha ett unikt interface.
  3. Strategi – bygg inte en app ”bara för att”, se till att appen har ett värde – fyller en funktion eller åtminstone är underhållande – och se sedan till att det mobila blir en del av er nuvarande strategi.
  4. Produktionspartner – var noggrann med vem du väljer att arbeta med, se till att utvecklarna har erfarenhet – kolla referenser.
  5. Marknadsföring –  det räcker inte att finnas på appstore – se till att ha en plan för marknadsföring.

Christian Rudolf höll i kameran.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

1 svar på ”Dags för en egen app? Tänk efter före.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *