Apple köper upp kartföretag – snart dags för skilsmässa med Google?

Håller Apple och Google på att förbereda för skilsmässa? Det verkar nästan så. Tidigare har man hamnat i gräl om huruvida Google Voice-appen egentligen hanterades och för några dagar sedan verkar det som att Google börjar rulla ut reklam i maps-applikationen. Nu verkar det även som att Apple köpt upp ett kartföretag — separation nästa? Fortsätt läsa ”Apple köper upp kartföretag – snart dags för skilsmässa med Google?”

Push-Gmail för iPhone äntligen här!

Äntligen! Idag meddelar Google att man inför push för Gmail, bättre sent än aldrig. Om du redan synkar din iPhone-kalender med Google Calendar är push-mailen max två manövrar bort. Behöver du hjälp? Lugnt, vi bjussar på en guide. Fortsätt läsa ”Push-Gmail för iPhone äntligen här!”

Google: ”Apple avslog Google Voice”

Apple avslog tidigare under sommaren Googles ansökan om att få in deras Google Voice-app i App Store. Det hela togs upp av amerikanska myndigheter då man misstänker att AT&T, den enda operatör i USA som säljer iPhone, försöker få monopol på telefonsamtal. Fortsätt läsa ”Google: ”Apple avslog Google Voice””

iPhones mailklient mer populär än Gmail

Färsk statistik från Campaign Monitor visar att iPhone 3.0 och 2.0 tillsammans har fler användare av mailklienten än Googles mailtjänst Gmail. Campaign Monitor är ett företag som hanterar epostutskick åt företag och passar samtidigt på att samla in statistik om klienterna som de utskickade mailen öppnas i. Fortsätt läsa ”iPhones mailklient mer populär än Gmail”

Bookmarklets gör iPhonesurfandet smidigare

mobilized.png

Steve Rubel tipsar om fyra stycken Bookmarklets som gör det enkelt att snabbt att plocka fram information från fyra praktiska webtjänster:

  • En droplet låter dig snabbsöka på engelska wikipedia (ändra bara bokmärket från en.wikipedia.org till sv.wikipedia.org så kör du den svenska varianten)
  • Den andra dropleten öppnar en sida filtrerad genom Googles ”mobilize”-tjänst som strippar bort onödiga och tunna element från en webbsida
  • Den tredje dropleten ger dig via ToRead möjligheten att få en sidas innehåll skickat till dig via epost
  • .. och den sista dropleten låter dig ”spara” en webbsida för senare läsning via Instapaper.

Jättefiffiga och smarta tycker vi på iPhone24! Läs själv hur du gör hos Steve Rubel (via Lifehacker).

Använd din iPhone som en extern hårddisk


Jultips från Iphon24!

Om du har en Mac så kan du med hjälp av två opensourceprogramvaror från Google montera din iPhone och läsa och skriva till den som det vore en extern hårddisk.

Allan Porter har byggt ett program som använder Googles Macimplementation av FUSE för att via MobileDevice API:et läsa och skriva filer på en iPhone.

Så här gör du för att komma igång:

  • Installera MacFuse (som du får gratis via Google Code)
  • Starta om datorn
  • Installera programmet iPhoneDisk (även det gratis)
  • Koppla in din iPhone via USB-kabeln
  • Starta iPhoneDisk och välj din telefon, den monteras nu som en egen enhet med en fin iPhone-ikon

Ett roligt och praktiskt nyårshack – lycka till 🙂

Andra bloggar om: , ,