Nu finns hela Iworksviten till Iphone


 Apple fortsätter att visa framfötterna. I serien skrivbordsprogram som portas till Iphone kan vi nu lägga Pages, Numbers och Keynote – det vill säga Iworkseriens motsvarighet till Officepakets Word, Excel och Powerpoint.

Om du är en av de som tidigare köpt Ipadversionerna uppgraderar du programmen gratis. Annars kostar det 79 kr stycket.

 

Halebop lägger ut kundtjänsten på dig

Telias lågprislabel Halebop meddelar att de lanserat en ‘självserviceapp’. Eftersom vi vill sparka lite på de andra operatörerna bjuckar vi på lite gratisreklam:

Halebop är den operatör som har de mest nöjda mobilkunderna på privatmarknaden enligt Svenskt Kvalitetsindex. Förutom att erbjuda support via webben lanserar Halebop nu sin första app för iPhone, en självserviceapp som är den första i sitt slag för mobiloperatörer. Med appen har kunden alltid tillgång till uppgifter om sitt kontantkort eller abonnemang och kan bl a se förbrukning, ladda kontantkort, se faktura och komma i kontakt med support.

Laddas så klart ner i Appstore.

Aftonbladet först ut med Ipadprenumerationer

Schibstedägda Aftonbladet kopplar upp sin Klick-app till Apples system för Iosprenumerationer:

Aftonbladet blir därmed först i Sverige med att använda Apples prenumerationslösning Woodwing, som är kopplad till Itunes, och en av de första tidningarna i världen.

I framtiden kan vi vänta oss prenumerationer i fler av företagets appar, meddelar tidningen. Läs mer hos Dagens Media.

Populärt att deklarera med Iphone

Närmare hundratusen svenskar använde en Iphone för att lämna in 2010 års deklaration, skriver Mac World:

I år skickades 95 902 deklarationer in med hjälp av iPhone-appen. Androids motsvarighet stod för 23 479 inskickade deklarationer.

Skatteverket är nöjda med utfallet, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare.

– När vi startade sms-tjänsten fick vi 90 000 användare så nu räknade vi med 100 000. Men vi fick ju nästan 120 000, säger Kay Kojer.

Inte illa pinkat. Själv använde jag i vanlig ordning webbversionen.

Tramsiga köpfilmer smyger in i svenska App Store

På grund av rättighetsjidder får vi svenskar som bekant inte njuta av enkel, smidig och laglig konsumtion av film i Itunes Store. Och om vi tolkar signalerna från filmbolagen så ser det ut att bli lika bedrövligt i ett bra tag framöver.

Idag lanserade Warner Brothers, en av de nervösa distributörer som absolut inte vill sälja ”oskyddad” laglig film på nätet, ett halvhjärtat försök till köpfilm i vår hörna av App Store.

Med gratisprogram som ‘Inception: app edition‘ hoppas företaget att ‘exlusivt extramaterial’ (intervjuer! över hundra stillbilder! svensk text!) ska få oss konsumenter att punga ut med 138:- för forna säsongers storfilmer (idag erbjuds enbart nämnda Inception och kassakon Dark Knight). Gäsp.

380 år bortkastade på Angry Birds – varje dag

På den officella listan av hot mot frihet, tillväxt och välstånd (Wikileaks, Facebook, Melodifestivalen et cetera) sällar sig nu det omåttligt populära spelet Angry Birds. I en videointervju med den indiska tekniksiten TechTree berättar utvecklaren Peter Vesterbacka att användarna nu tillsammans spelar spelet 200 miljoner minuter per dygn.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eX_tTAjRkd8[/youtube]

Google Translate för Iphone

Google bestämmer sig för att döda alla halvkassa översättningsappar som bygger på deras API för översättningar och lanserar en egen app med rolig twist: tala en en fras och få den uppläst översatt på målspråket (pyttespråket svenska stöds naturligtvis inte som verbal källa …)

Produktcopy:

Översätt ord och fraser mellan fler än 50 språk på ett ögonblick med Google Översätt för IOS. Med den här appen i din enhet har du alltid med dig en översättare som kan alla språk. Du kan översätta vad någon säger och få översättningen uppläst var du än befinner dig.

Med Google Översätt kan du
* översätta text mellan 57 språk
* översätta genom att tala istället för att skriva in texten (15 språk)
* få översättningen uppläst för dig (23 språk)
* visa översättningen i helskärmsläge så att personer i närheten enkelt ser vad det står
* stjärnmärka användbara översättningar så att du snabbt kommer åt dem även när du är offline
* visa översättningshistoriken även när du är offline
* visa översättningen av språk som inte använder det latinska alfabetet (t.ex. kinesiska, japanska m.fl.) med latinska bokstäver så att du kan läsa texten fonetiskt (t.ex. pinyin och romaji)
* visa resultat från ordböcker för enstaka ord eller kortare fraser.

Översättning stöds mellan följande språk:
afrikaans, albanska, arabiska, armeniska, azerbajdzjanska, baskiska, bulgariska, danska, engelska, estniska, filippinska, finska, franska, galiciska, georgiska, grekiska, haitisk kreol, hebreiska, hindi, indonesiska, irländska, isländska, italienska, japanska, jiddisch, katalanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, kroatiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, maltesiska, nederländska, norska, persiska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, serbiska, slovakiska, slovenska, spanska, swahili, svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, urdu, walesiska, vietnamesiska, vitryska.

Expressens iPad-app är inte ens nära

Expressen släppte i veckan sin iPad-app, något de är oerhört stolta över och har låtit få stora rubriker. På AppBloggen skriver jag om mitt första intryck av expressen-appen samt drar lite jämförelser med Washington Post som precis lanserar sin iPad-app.

Fortsätt läsa ”Expressens iPad-app är inte ens nära”

Smidig och trådlös fotosynk med PhotoToMac

Har du tröttnat på att docka din telefon för att ladda över bilder till datorn? Vill du inte utsätta dig för alla säkerhetsrisker som kommer med den rika floran av jailbreaklösningar? Då är PhotoToMac kanske något för dig.
Fortsätt läsa ”Smidig och trådlös fotosynk med PhotoToMac”