Apple godkänner (fortfarande) PhoneGap för Appstore

Apple har sen tidigare gett sin välsingnelse till flermobilsplattformen PhoneGap som gör det möjligt att snabbt skapa  HTML-baserade appar till iPhone.  Nu står det klart att de senaste ändringarna i Apples guidelines för utveckling inte påverkar ramverkets status. 

Vi har tidigare skrivit om hur Apples nya utvecklarvillkor blockerar korskompilerade och vissa konverterade iphoneappar från distrubution i iTunes App Store..

Det har spekulerats flitigt , men det står nu klart att PhoneGap är godkänt och det är därmed fritt fram att även i fortsättningen utveckla appar för iPhone med hjälp av det.

Appar som utvecklas med PhoneGap kommer att bedömas på samma grunder som appar utvecklade i Objective C, C samt C++ , eftersom ramverket har en orginalbibliotek skrivet just för iPhone.

PhoneGap är ett open source-verktyg som används till att bygga mobil-applikationer med JavaScript och HTML samtidigt som man drar nytta av fördelarna i iPhone, Android, Blackberry, Palm, Symbian med mera. På flashfronten intet nytt…

Här är en introduction till PhoneGap

http://blip.tv/file/1850261/

PhoneGap utvecklas av Nitobi som gick ut med den här informationen på sin blog efter att de fått klartecken från Apple.

Författare: Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se