iPhone är världens sämsta mobil

...tycker Cnet i Storbritannien. Men de dubbar den inte till världens sämsta surfplatta, nejnej, det är alltså själva telefonerandet som suger med allas våran älsklingstelefon. Batteritid och borttappade telefonsamtal står högt upp på listan. Den brittiska versionen av tekniksiten Cnet är inte snälla när de väl börjar klaga på saker. Nu verkar de även tycka att iPhonen har fått lite för mycket lovord och tar i ett blogginlägg fram de virtuella hårdhandskarna och klagar på alla möjliga sakar som rör telefonidelen i iPhonen. För dig som ogillar hårda ord får här en kort sammanfattning på vad Cnet tycker iPhone har för brister som kvalificerar den till Världens Sämsta Mobil.
  • Samtalskvaliteten suger. Tack vare den lilla högtalaren (som används när du håller telefonen mot örat) får du kasst ljud.
  • Mikrofonen suger. Eller som Cnet själva säger, mikrofonen är craptastic, och tar upp alla möjliga ljud som bara förstör konversationen.
  • Bortkopplade samtal. Cnet tycker att iPhonen droppar telefonsamtal lite för ofta än vad den borde göra, och mer än någon annan telefon de testat.
  • Du antingen hör inte om det ringer, eller så låter den inte alls. Här kan även jag hålla med. Nivån på ringsignalen är oftast jobbigt låg, och det är antingen på skärmen eller vibrationerna jag märker att det ringer.
  • Batteritiden. Det här ämnet har nog behandlats några gånger.
Men är inte de flesta av oss som använder iPhones oftast lite mer i tiden och använder nyare kommunikation än telefoni?