Apple säljer iPhone 4 utan operatörslås i England

Spännande nyheter för dig som har funderat på att importera en iPhone 4. Tidigare så har iPhone som standard varit operatörslåst i de flesta länder och dessutom krävt att du skriver upp dig på ett abonnemang. Nu är det ändring på det i och med att Apple själva säljer en olåst iPhone 4 från Apple Store i England. Såhär skriver Apple (översatt från engelska):
Kan jag använda min iPhone utanför mitt hemland? Ja. Din iPhone kan användas på alla mobilnätverk som använder GSM runt om i världen. Eftersom den iPhone som säljs av Apple Store kommer utan ett SIM-kort, så kan du köpa ett SIM- eller mikro-SIM-kort och service från ett lokalt företag i landet där du befinner dig.
Dessvärre, vilket inte är helt otippat, så går det inte att beställa till en adress utanför England. Men om du känner någon på plats som är redo att ta emot ditt paket så kan du redan idag förboka en iPhone 4 för 499 pund för en 16gb eller 599 pund för en 32gb, vilket med dagens växlingskurs blir det drygt 5800 respektive 6900 kronor. Eftersom vi fortfarande inte vet varken om telefonen kommer att säljas olåst i Sverige eller vilka abbonemang och priser som kommer att gälla så vet vi inte om det är billigare än det kommer att bli att köpa en här. Det vi däremot vet är att om du beställer en från England så kommer den att skickas till dig redan den 24 juni! För att beställa en så beger du dig till Apples engelska Apple Store.